Petanque Klubben

Kom og vær med.
Petanquekugler kan lånes.
Men hvad er Petanque?

 

Petanque er et spil hvor man spiller med stålkugler der vejer ca. 700 g. Vi spiller på en bane på 4 x 15 m. Først kastes en lille trækugle også kaldet ”grisen”, og herefter gælder det om at komme så tæt på denne med de 2 eller 3 stålkugler man har fået tildelt. Den der kommer tættest på ”grisen” har vundet spillet.

Vi spiller hver Mandag imellem 19 og 20 udendørs på banerene ved Palmelunden, sæsonen varer typisk fra maj til start september efter endt spil går vi i cafeen på torvet og hygger os med gratis kaffe, der er også mulighed for at købe øl, sodavand og vin.
Skulle vejret være dårligt en dag hvor vi skulle spille udendørs så går vi i cafeen og spiler indendørs for sjov.

Minipetanque spiller vi om vinteren. Det er et selvopfundet spil, hvor vi lægger en dug på billardbordet. Her har kuglerne en diameter på ca. 2 cm. Man triller en lille “gris” og så gælder et om – som det førnævnte spil – at komme så tæt på mærket som muligt. Efter spillet er der gratis kaffe og en småkage.
Selve vinterturneringen varer ca. fra start september til slut april.

Sommerpetanque: Er man rolatorbruger elle på anden måde handicappet, kan man bruge plastickugler i stedet for de almindelige stålkugler. Her spiller man på græsset ved siden af, og har man svært ved selv at samle kuglerne op, det er der nogle der har, siger man bare til, så løser vi også det ”problem”.

For de der ikke kan spille udendørs, åbnes Cafeen kl. 20.

Vel mødt.
Bestyrelsen